17.6.07

Indiehelg!

När alla styrde kosan, tältet, ölen, myggstiftet, festivalflaggan och bland-cdskivan till Hulsfredsfestivalen så åkte vi till Orsa. Vi tittade på Kalle Moréus och hans vänner i Mässbacken. Ute i naturen, ute i världen, bredvid en slipstensgruva. Så mycket Dalarna, så mycket fiolmusik , tjohejraddilajjan-lambo och bra. Kanske inte ohjä-bra men sympatiskt bra (pensionärvarning va?).

Kalle Moréus med band, Mässbacken, Orsa den 15 juni 2007.


När många väntade på överkokta Justice på Hultsfred så lyssnade vi på Bengan Janssons något långdragna mellansnack. Vi kanske missade något på Hultsfred, det är ju trots på den festivalen som man ska vara. Men en sak är säker: jag och Orsaflickan va otroligt indie och lyssnade på fiolmusik ute i skogen.

Ett tyskt tv-team var där och filmade. Det var inte bara teamet som var tyskar. Nä, även dom som satt bakom oss. När det skämtade på svenska så skrattade dom inte. Men när Kalle M sjöng "Sole mio" så klämde en tysk man i. Det var skönt tyckte han. Här en stilstudie i mannen från tv-teamet.

Nedanför ser du Orsaflickan som tyckte det hela var väldigt trevligt. På bilen här nedan kan man nästan tro att hon är på festival. Hon kanske tränar inför Fred och kärlek i Borlänge kommune.



Nästa dag så hade vi haddirajjan-party på Mörtgården. Inga skandaler rapporterades men det va väldigt mycket knott i omlopp. Som bland annat resulterade i ett bett i bloggarens huvud. Det liknar en bula. Här följer en bild från stugan. Väldigt mysigt.

Karlsson och hans gäng kom också förbi. Karlsson hade köpt en väldigt ny bil. Jag blev så imponerad så jag nästan inte visste vad jag skulle ta vägen. Heja Karlsson!

På det stora hela var detta en väldigt lyckad indiehelg!

PS:
Roligaste recensionen på länge!


Pretto-Sonic recenserar Per Gessles senaste skiva och ger den 8 av 10!

3 kommentarer:

Karlsson sa...

Kom förbi på en provtur vettja!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hur kan någon som läser detta inlägg inte bli avundsjuk på oss som varit kulturella till tusen denna helg... ? Väldigt skoj att du är nöjd med helgens upplevelser! Jag har hittat ytterligare mygg-, knott- eller bromsbett... Förresten, biljetterna till Peace & Love är nästan slut! Puss puss!

 
Musik bloggar