13.1.09

Nordpolen försöker vara med i tv

Nordpolen är inte så bra på att bli intervjuad verkar det som. I alla fall inte i Tv4:s Nyhetsmorgon.

Överenskommelsen är självklar tror programledarna.
Dom frågar hur det känns med så många fina recensioner och dom ber Nordpolen att förklara sin musik. Men Nordpolen svarar inte vettigt på någonting. I alla fall inte i det klipp ur intervjun här nedan.



Programledarna trodde att det skulle bli en sån där småputtrig intervju, ni vet, med någon musikalartist som ska hoppa och studsa runt på någon scen i någon uppsättning. Och gapa en massa. Men det programledarna inte vet är att Nordpolen är svårintervjuad.

Dom försöker lära honom, i direktsänd teve, att han måste vänja sig vid sådana småputtriga frågor. Nej det måste man inte säger Nordpolen.

Sen säger den kvinnliga programledaren att man kan tjäna mycket på att bjuda lite på sig själv.
Men Nordpolen vill inte vara käck, trevlig och folklig. Han vill nog bara hålla på med sin musik och slippa att analysera sönder den, slippa försvara den, slippa att berätta hur skapandeprocessen går till.

Detta klipp är ett tydligt exempel på hur indiementaliteten inte fungerar i TV4 och i folkhemmet. Amen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker att dagens Indie-solo-popartister har så konstiga namn?
Varför kan man inte heta sitt riktiga namn längre? Jakob Hellman, Lasse Lind, Lars Winnerbäck, Lars Demian (okej, många Lars här).
Nordpolen liksom. Det är ju ett fik i Vara.

Anonym sa...

Jag tycker förresten att programledarna tappar greppet helt och börjar styra och tycka för mycket själva. Han står på sig bra men det blir obehagligt när båda programledarna tillrättavisar honom, två mot en är aldrig schysst.
Sen kan man ju undra varför killen kom dit över huvud taget om han ändå inte vill svara på några frågor. Vill han vara mystisk och svår får han väl vara det fullt ut. Eller tänker jag fel?

Anonym sa...

Jag håller med dig om artistnamnen. Familjen, Parken och nu Nordpolen.

Ja programledarna på Nyhetsmorgon är väl som dom brukar vara. Vimsiga och konstiga. Nordpolen är nog bara sån att han inte gillar att svara på frågor. Jag tror han ångrar att han var med överhuvudtaget.

Anonym sa...

Cabinstreet, om du skulle bli solo-popartist. Vad skulle du heta då?

Anonym sa...

Jag heter redan Kenneth och Kamraterna!

Anonym sa...

Ja det var väl bättre än Nordpolen. Men ditt supervanliga namn hade varit bäst.

 
Musik bloggar